
Geçmiş Etkinliklerimiz
Topluluk amacımız doğrultusunda, vizyon ve misyonumuza uygun ihtiyaçları karşılayabilecek her türlü etkinliği düzenliyoruz. Daha önce yaptığımız etkinllikleri burada bulabilirsiniz.

21 Mart 2025
Proje Peşinde: Makale Sunumları
Topluluğumuz üyeleri tarafından, araştırılan literatürler kapsamında hazırlanan sunumlar başarıyla gerçekleştirilmiştir. Sunumların ardından üyelerimize sunumları hakkında geri bildirimlerde bulunulmuştur.
İlgili sunum konularının projeye dönüştürülmesi dileğiyle!
14 Mart 2025
VARBİ İftarı
Geleneksel hâle gelen topluluk iftarımızı bu yıl Sar Plus Kebap'ta gerçekleştirildik. İftarın ardından canlı müzik eşiliğinde doyasıya eğlendiğimiz bu programımıza katılan tüm hocalarımıza ve üyelerimiz teşekkür ederiz.


4 Mart 2025
Age Estimation in Young Dogs by Radiographic Assessment of the Canine Pulp Cavity/Tooth Width Ratio
"Age Estimation in Young Dogs by Radiographic Assessment of the Canine Pulp Cavity/Tooth Width Ratio” başlıklı makaleyi tartışarak, radyografik değerlendirme yöntemlerinin yaş tahmini üzerindeki etkisini inceledik.
28 Şubat 2025
Hayvan Etik Kurul Yazma Eğitimi
Hayvan Etik Kurul Yazma etkinliğimizde dolu dolu bir gün geçirdik! Katkıları ve değerli paylaşımları için Sorumlu Veteriner Hekim Attila İŞGÖREN Hocamıza ve Ankara Üniversitesi Deney Hayvanları ve Araştırma Laboratuvarı (DEHAL) ekibine teşekkürler!
.jpg)

28 Şubat 2025
İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Eğitimi
Proje ve makale yazma sürecinde gerekli olan anket çalışmalarının insan etik kurulu açısından nasıl ilerlediğini daha iyi anlamak ve etik kurul izni alma aşamalarını ög ̆renmek için Prof. Dr. R.Tamay Başağaç Gül hocamızın anlatımıyla eğitimimizi düzenledik. Araştırmalarınızda etik kurallara uygun hareket etmenize rehberlik edecek bilgiler edindik.
19-20 Aralık 2024
Bilimsel Bilginin İzinde Veteriner Hekimlik
19-20 Aralık tarihlerinde birbirinden değerli, alanlarında uzman hocalarımızla birlikte literatürler üzerinden temel bilimler, klinik bilimler ve klinik öncesi bilimlerdeki güncel gelişmeleri ele aldığımız etkinliğimizi gerçekleştirdik.


16-17 Aralık 2024
Proje Peşinde: Literatür Sunumları
Etkinliğimizde, üyelerimiz literatür araştırmaları sonucu ilgi duydukları makaleleri hazırlayıp bizlere sundular. Bu sunumlarla katılımcılar, hem öğrendiklerini paylaşma hem de geri bildirim alarak kendilerini geliştirme fırsatı yakaldılar. Ayrıca, etkinliğe katılan üyelerimiz sunum teknikleri ve öğrenme yöntemleri konusunda da deneyim kazandılar.
15 Kasım 2024
Akademik Kariyerin Soru İşaretleri
15 Kasım tarihinde ilkini Prof. Dr. Satı Baran konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz açık oturum etkinliğimizi başarıyla tamamladık! İlgili etkinlikte moderatörümüz Alper Kaplan tarafından konuklarımız Doç. Dr. Caner Bakıcı'ya ve Araş. Gör. Barış Batur'a çeşitli sorular sorularak akademik kariyerin nasıl şekillendirilebileceği tartışıldı. Ardından katılımcıların soruları alınarak konuklarımızın deneyimleri üzerinden akademisyen olmanın sorumlulukları ve incelikleri değerlendirildi.


12 Kasım 2024
Bilim ve Araştırma Etiği
12 Kasım Salı günü saat 16.30'da etik araştırmaları üzerine önemli çalışmaları bulunan ve bu alanda önemli işlere imza atmış duayen isimlerden Sayın Prof. Dr. İnayet Aydın hocamız konuğumuz olmuştur. Bilim ve Araştırma etiği konusununun detaylı bir biçimde ele alındığı bu etkinlikte gerçekleştirilen sunumun ardından akılda kalan sorulara yanıtlar aranmış; olayların etik olup olmama durumluluğu konu bağlamında tartışılarak değerlendirilmiştir.
8 Kasım 2024
Keşif Atölyesi
Yaren Çetin ile interaktif bir şekilde canlı literatür taraması gerçekleştirilmiştir.


5 Kasım 2024
Sosyal Medya'nın Etkili Kulanımı
5 Kasım Salı günü fakülte öğrencimiz Metehan Kızıltepe, "Sosyal Medya'nın Etkili Kulanımı" konulu sunumunu gerçekleştirmiştir. Kendisine ve katılım gösteren herkese teşekkür ederiz!
4 Kasım 2024
Dijital Samanlıkta Bir İğne Aramak
4 Kasım'da, eğitimimizin ilk adımı olan 'Dijital Samanlıkta Bir İğne Aramak' adlı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılan herkese teşekkür ederiz!


30 Ekim 2024
Some challenges in forensic veterinary pathology: A review
30 Ekim Çarşamba günü fakültemiz Patoloji Anabilim Dalından Araş. Gör. Dr. Oya Burçin Demirtaş "Some challenges in forensic veterinary pathology: A review" başlıklı makalenin sunumu gerçekleştirilmiştir. Veteriner patolojinin adli bilimler yönünden önemini ele aldığımız makale tartışma etkinliğimizde yer alan Sn. Araş. Gör. Dr. Oya Burçin Demirtaş başta olmak üzere katılım gösteren tüm üyelerimize teşekkür ederiz!
20 Ekim 2024
To be or not to be horned—Consequences in cattle
20 Ekim Pazartesi günü Makale Tartışma ve Değerlendirme Komisyonu üyelerimizden Eyüp Mavi "To be or not to be horned—Consequences in cattle" isimli makalenin sunumunu gerçekleştirmiştir. Katılımcı üyelerimizle beraber makalenin içeriği ele alınarak bir tartışma ortamı sağlanmıştır. Literatürle ilgili faydalı bilgilerin tartışıldığı ve oldukça eğlenceli vakitler geçirdiğimiz bu etkinliğimizde üyelerimizin fikirleri oldukça farklı bakış açıları kazandırmıştır.


30 Eylül 2024
Tanıtım Etkinliği
30 Eylül Pazartesi günü yeni katılacak üyelerimiz için topluluğumuzun tanıtım etkinliği düzenlenmiştir. İlgili etkinlikte yönetim kurulumuz ve komisyonlarımız sunumlarla tanıtılmış, ardından soru-cevap etkinliği ile kapanış gerçekleşmiştir.
28 Mayıs 2024
Deri Kanserinin Beşerî Hekimlik ve Veteriner Hekimliği Açısından
Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi
İlgili etkinlikte Prof. Dr. İbrahim DEMİRKAN, Doç. Dr. Çiğdem SOYDAL, Prof. Dr. Seher BOSTANCI, Prof. Dr. Görkem KISMALI, Prof. Dr. Sevil ATALAY VURAL konuşmacı olarak yer almışlardır. Mevcut etkinlikte deri kanseri üzerine farklı anabilim dallarından uzmanlar karşılaştırmalı olarak konuyu değerlendirmişlerdir.


24 Mayıs 2024
2022 ISFM/AAFP ISFM/AAFP Kedilere Dost Veteriner Ortamı Kılavuzları
24 Mayıs 2024 tarihinde “2022 ISFM/AAFP ISFM/AAFP Kedilere Dost Veteriner Ortamı
Kılavuzları” konulu makale Türkçe dilinde tartışılmış, konuyla ilgili fikir alışverişimde bulunmak
üzere topluluk içi tartışma etkinliği düzenlenmiştir.
23 Mayıs 2024
Bilimsel Makale
Okuryazarlığı: Feline Coronavirus
23 Mayıs Perşembe günü Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Çiğdem Oğuzoğlu hocamız “Bilimsel Makale Okuryazarlığı: Feline Coronavirus” isimli sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. İlgili sunum çerçevesinde, kedilerdeki coronavirus olgularının güncel literatürler bağlamında incelenmesi ve Feline Coronavirus-Feline Infeksiyöz Peritonitis ayrımları üzerinde durulmuştur.


21 Mayıs 2024
Akademik Vizyonda Klinisyen
Veteriner Hekimlik
21 Mayıs tarihinde konuğumuz olan Veteriner Fizyoterapi Uzmanı Dr. İlayda Pazarbaşılar, “Akademik Vizyonda Klinisyen Veteriner Hekimlik” isimli sunumunu yapmıştır. İlgili konuya dair mevcut klinisyenlik hayatındaki hekimlerin güncel literatürleri takip etmesinin önemi vurgulanmış; bazı vaka örnekleriyle cerrahi alanında yeni yaklaşımlar değerlendirilmiştir.
20 Mayıs 2024
Arı Günü Makale Tartışma Etkinliği
20 Mayıs 2024 tarihinde “MOx Sensörleri ve Bir Kontrol Döngüsü ile Bal Arılarında Varroa
Akarlarına Karşı Formik Asit Tedavisinin Değerlendirilmesi ve Optimize Edilmesi” ve “Gece
Arısında Loş Işıkta Görme için Göz Adaptasyonları” konulu makaleler Türkçe dilinde tartışılmış
konularla ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere topluluk içi makale tartışma etkinliği
düzenlenmiştir.


14 Mayıs 2024
Öğrenciler için TÜBİTAK Destekleri
ve Bursları Bilgilendirme Eğitimi
14 Mayıs Salı günü saat 12.05'de Prof. Dr. Satı Baran Konferans Salonunda Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nüket Bilgen hocamız tarafından gerçekleştirilmiş olan "Öğrenciler için TÜBİTAK Destekleri ve Bursları Bilgilendirme Eğitimi" sunu başlığıyla, sadece lisans öğrencilerini kapsayan; çeşitli alanlarda (akademik, sanayi, kamu, bilimsel etkinlik, bilim ve toplum alanlarında) verilen ulusal-uluslararası destek programlarının, burs programlarının-mentorluk desteği programlarının tanıtılması sağlanmıştır.
13 Mayıs 2024
Akdeniz Fokunun Mide İçeriğinde, Diyetinde Yer Almayan Yeşil
Kaplumbağa Kalıntılarına Rastlanması
Efsun Deniz Başpınar "Akdeniz Fokunun Mide İçeriğinde, Diyetinde Yer Almayan Yeşil Kaplumbağa Kalıntılarına Rastlanması" başlıklı makaleyi Türkçe olarak değerlendirmiştir. Sude Sürer ise "Deniz Memelilerinde Kullanılan Verici/Çip İmplantasyonlarının Potansiyel Zararlarının Kadavra Üzerinden İncelenmesi" başlıklı makaleyi İngilizce dilinde değerlendirmiştir.


7 Mayıs 2024
Kedi ve Köpeklerde Besleme: Güncel
Literatür Taramaları
Oldukça yoğun ve etkili bir çalışmanın ardından sona eren etkinliğimizde başta konuğumuz Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Saçaklı olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm üyelerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.
3 Mayıs 2024
Dijital Çağda Altın Aramak: Canlı Bir
Literatür Taraması
Topluluğumuz tarafından 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen eğitim etkinliği kapsamında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Bakıcı tarafından “Dijital Çağda Altın Aramak: Canlı Bir Literatür Araştırması” adlı sunum yapılmıştır.


28-29 Mart 2024
Araştırma Sunumları
28-29 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz “Araştırma Sunumları” etkinliği, üyelerimizin yapmış olduğu 17 sunumla birlikte başarıyla tamamlanmıştır. Yapılan sunumlar doğrultusunda fikir alışverişinde bulunmanın yanı sıra sunum becerileri ve bilimsel fikirler doğrultusunda çeşitli konular katılımcılarla beraber değerlendirilmiştir.
26 Mart 2024
Araştırma ve Yayın Etiği
Veteriner Bilimleri Araştırma ve Proje Geliştirme Öğrenci Topluluğu olarak 26.03.2024 tarihli Araştırma ve Yayın Etiği adlı etkinliğimiz başarıyla tamamlanmıştır. Bu kapsamda destekleri için Fakültemiz Dekanlığı’na, sunumlarından ötürü Prof Dr. Tamay Başağaç Gül hocamıza, Fakültemiz idari personellerine, tüm katılımcılara ve üyelerimize teşekkür ederiz.

20 Mart 2024
Literatür Taramaları Soru-Cevap

20 Mart Çarşamba günü eğitimlerimizin devamı niteliğinde olan “Soru-Cevap” etkinliğimiz başarıyla tamamlanmıştır. Etkinlik süreci boyunca bilimsel araştırma yöntemleri, bilimsel fikir oluşturma, proje süreci ve yönetimi gibi çeşitli konularda üyelerimizden gelen sorular yanıtlanmış ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.
20 Mart 2024
Antika Kafe'de İftar
Topluluğumuz tarafından 20.03.2024 tarihinde iftar etkinliği gerçekleştirilmiştir. Yapılan etkinliğe katılımları için Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan’a, Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Çakır ve Doç. Dr. Caner Bakıcı’ya, Danışman hocamız Araş. Gör. Barış Batur’a ve topluluk üyelerimize teşekkür ederiz.


14 Mart 2024
Temel Literatür Taramaları-1
Yapılan etkinlik kapsamında topluluk başkanımız Faruk Dönmez’in açış konuşmasının ardından topluluk danışman hocamız Araş. Gör. Barış Batur ve Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Bakıcı; Bilimsel Yazım Türleri ve Aramaya İnanmak adlı sunumlar yapmıştır.
4 Mart 2024
Tanıtım Etkinliği
VARBİ topluluğu olarak tanıtım etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılım gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
